«°•.¸ :: منتديات الأصدقاء :: ¸.•°»
منور يا برنس لو مش مسجل يشرفنا تسجيلك ولو مسجل يلا يا باشا الشله كلها مستنياك جوه
«°•.¸ :: منتديات الأصدقاء :: ¸.•°»
منور يا برنس لو مش مسجل يشرفنا تسجيلك ولو مسجل يلا يا باشا الشله كلها مستنياك جوه
«°•.¸ :: منتديات الأصدقاء :: ¸.•°»
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 باقى ملف السمك

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
sandyana
مديره المنتدي
مديره المنتدي
sandyana


انثى
عدد الرسائل : 2033
العمر : 33
Localisation : اجمل مكان فى مصر
العمل/الترفيه : : ادارة المنتدى
المزاج : مودى رايق
نشاط العضو :
باقى ملف السمك Left_bar_bleue100 / 100100 / 100باقى ملف السمك Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 06/09/2009

باقى ملف السمك Empty
مُساهمةموضوع: باقى ملف السمك   باقى ملف السمك I_icon_minitimeالخميس ديسمبر 03, 2009 11:22 am

فيش هول جرييه :
المقادير:

واحد سمكة كبيرة الحجم
طماطم جوليان (يعني متقطعه صوابع رفيعة قوي)
بصل جوليان
كرفس مفروم
كرات افرنجي مفروم
جزر مبشور
ثوم مفروم
زيت
ملح
كمون

الطريقة
يتم تنظيف السمكة من الاحشاء والقشور والخياشيم
ثم يتم حشو السمكة بالخضروات السابق تجهيزها
ثم يتم تتبيلها بالملح والكمون
وتوضع في صينية مناسبة ويرش عليها قليل من الزيت
توضع في فرن متوسط الحرارة لمدة 25 دقيقة
وبالهنا والشفا

باقى ملف السمك 918637564

2- سمك فرايد:
120 جرام سمك فيليه
دقيق
مارينيه سمك (تتبيله السمك وهي عبارة عن ثوم-خل-كمون-ملح-مستردة وهي تتبيلة لكافة انواع الاسماك)
زيت للتحمير
بقدونس و شرائح ليمون للجارنيش او الديكور

الطريقة
يتم وضع السمك في المارينيه لمدة 15 دقيقة
ثم يبدر جيدا بالدقيق
يتم التحمير في الزيت ويراعي ان يكون ساخن
عند التقديم يجمل بالبقدونس والليمون

باقى ملف السمك 918637564

3-سمك صوص مانيير :
نفس مكونات ومقادير السمك الفريد بالإضافة الي :
عصير ليمون
بقدونس مفروم
ثوم مفروم
زبدة

الطريقة :
نفس خطوات عمل السمك الفريد حتي مرحلة التقديم
يوضع مقدار بسيط من الزبدة في طاسة علي النار
يتم وضع الثوم المفروم ويراعي التقليب المستمر حتي يصل الثوم الي اللون الذهبي
ثم نضع عليه عصير الليمون والبقدونس ويرفع من علي النار مباشرة
يرش هذا الصوص علي السمك الفريد قبل التقديم مباشرة

باقى ملف السمك 918637564

4-سمك بانية:
المقادير :
120جم سمك فيليه
مارينيه سمك
دقيق
بيض
بقسماط

الطريقة:
يتم وضع السمك في المارينيه لمده 15 دقيقة
يتم وضع السمك بالترتيب في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
يتم التحمير في مقدار متساوي من الزيت والزبدة

باقى ملف السمك 918637564

5-سمك طاجن:
المقادير
120جم سمك فيليه
مارينيه سمك
عصير طماطم فريش
ترنشاط بصل وطماطم وفلفل رومي
زيت

الطريقة :
يتم تتبيل السمك بالمارينيه
ثم يرص السمك في طاجن صغير
ثم يوضع عليه عصير طماطم
ثم نضع علي الوجه ترنشات البصل والفلفل الرومي والطماطم وقليل من الزيت
يدخل الفرن علي درجة حرارةمتوسطة لمدة 20 دقيقة
يقدم معه ارز سمك يلي شرح طريقة عمله

باقى ملف السمك 918637564

6-جمبري بانية :
المقادير
120جم جمبري
مارينيه سمك
دقيق
بيض
بقسماط
زيت وزبدة للتحمير

الطريقة:
يتم تنظيف الجمبري من القشور ماعدا الذيل
يتم شق ظهره ونزع الرمل (يشبه الخيط الرفيع ) منه
يتبل بالمارينيه
يوضع بالترتيب في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
يحمر في الزيت والزبدة

باقى ملف السمك 918637564

7-كالماري فريد:
المقادير:
120جم كالماري
مارينيه سمك
دقيق
زيت للتحمير

الطريقة:
يتم تقطيع الكلماري إيمانسيه (اي اصابع سميكة بعض الشئ)
وتتبل
ثم يوضع في الدقيق ويقلب جيدا داخله
يحمر في زيت ساخن
يجمل بالبقدونس وشرائح الليمون

باقى ملف السمك 918637564

8-جمبري بروفنسال:
المقادير:
120جم جمبري
بصل جوليان (مقطع اصابع رفيعة)
طماطم جوليان
فلفل رومي الوان جوليان
ملح
فلفل ابيض
زيت
زبدة
كاتشب
مستردة
هوت صوص

الطريقة:
يتم تنظيف الجمبري من القشور والرمل
نضع الجمبري في طاسة علي النار مع قليل من الزيت والزبدة لمدة 4 دقائق
ثم نضع البصل ويقلب لمدة دقيقتان ثم نضع الفلفل الرومي الالوان ويقلب لمدة دقيقتان ثم الطماطم ودقيقتان
وبعد التقليب يتم وضع قليل من الكاتشب والمستردة والهوت صوص ثم يرفع من علي النار مباشرة

باقى ملف السمك 918637564

9- كالماري بروفنسال :
نفس مقادير وطريقة عمل الجمبري البروفنسال مع استبدال الجمبري بالكلماري

باقى ملف السمك 918637564

الاصناف المصاحبة للاسماك
1- ارز السمك
المقادير:
125 جم ارز
50 جم بصل مفروم
5جم ملح
30 جم زيت
كوب من الماء
الطريقة:
يتم غسل الارز جيدا حتي يتم التخلص من النشا
ناخذ البصل سوتيه في زيت حتي يصل الي اللون الذهبي
نضع الارز مع الملح علي البصل ويقلب جيدا حتي تجف ماء الغسيل من الرز
نضع الماء علي الارز ونراعي ان يكون ارتفاع الماء 1 سم من الارز
بعد ان تتشرب الماء يتم وضع الارز علي نار هادئة لتمام التسوية

باقى ملف السمك 918637564

الصنف المصاحب الثاني
خضار سوتيه
المقادير :
جزر
بطاطس
كوسة
زيت
زبدة
ثوم مفروم
بقدونس مفروم

الطريقة:
يتم تقطيع الخضار كاريهات (مكعبات متوسطة الحجم)
يسلق الخضار كل صنف علي حده
يتاخد سوتيه في الزيتو الزبده مع ثوم مفروم
ثم يجمل بقليل من البقدونس المفروم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دلوعة الشرق
مديره المنتدي
مديره المنتدي
دلوعة الشرق


انثى
عدد الرسائل : 2262
العمر : 31
Localisation : مصـــــــــرية
العمل/الترفيه : : النت
المزاج : eshtaaa
نشاط العضو :
باقى ملف السمك Left_bar_bleue100 / 100100 / 100باقى ملف السمك Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 16/08/2009

باقى ملف السمك Empty
مُساهمةموضوع: رد: باقى ملف السمك   باقى ملف السمك I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 05, 2009 12:19 am

باقى ملف السمك Forum_old
مجهووووووووود جامد كيـــــــــــك
يسلموا حبيبتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دلوعة الشرق
مديره المنتدي
مديره المنتدي
دلوعة الشرق


انثى
عدد الرسائل : 2262
العمر : 31
Localisation : مصـــــــــرية
العمل/الترفيه : : النت
المزاج : eshtaaa
نشاط العضو :
باقى ملف السمك Left_bar_bleue100 / 100100 / 100باقى ملف السمك Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 16/08/2009

باقى ملف السمك Empty
مُساهمةموضوع: رد: باقى ملف السمك   باقى ملف السمك I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 05, 2009 12:20 am

باقى ملف السمك Sigpic134470_1
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sandyana
مديره المنتدي
مديره المنتدي
sandyana


انثى
عدد الرسائل : 2033
العمر : 33
Localisation : اجمل مكان فى مصر
العمل/الترفيه : : ادارة المنتدى
المزاج : مودى رايق
نشاط العضو :
باقى ملف السمك Left_bar_bleue100 / 100100 / 100باقى ملف السمك Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 06/09/2009

باقى ملف السمك Empty
مُساهمةموضوع: رد: باقى ملف السمك   باقى ملف السمك I_icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 15, 2009 6:17 am

ميرسي عالقلب يا قمر نردهالك فى ملف ليكي ههههههه تسلمين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ماريا
عضو نشيط
عضو نشيط



انثى
عدد الرسائل : 118
العمر : 29
العمل/الترفيه : : طالبة
المزاج : رايئة
نشاط العضو :
باقى ملف السمك Left_bar_bleue0 / 1000 / 100باقى ملف السمك Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 22/12/2009

باقى ملف السمك Empty
مُساهمةموضوع: رد: باقى ملف السمك   باقى ملف السمك I_icon_minitimeالجمعة ديسمبر 25, 2009 1:35 pm

ميرسي

انتو عايشين بنفس البيت

هههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دموع الورد
عضو نشيط
عضو نشيط
دموع الورد


انثى
عدد الرسائل : 146
العمر : 27
Localisation : اجمل اماكن فى فلسطين
العمل/الترفيه : : طالبة
المزاج : هع هع هع هع
نشاط العضو :
باقى ملف السمك Left_bar_bleue0 / 1000 / 100باقى ملف السمك Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 14/08/2009

باقى ملف السمك Empty
مُساهمةموضوع: رد: باقى ملف السمك   باقى ملف السمك I_icon_minitimeالخميس يناير 14, 2010 12:09 pm

نعمل فى النفس البيت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sandyana
مديره المنتدي
مديره المنتدي
sandyana


انثى
عدد الرسائل : 2033
العمر : 33
Localisation : اجمل مكان فى مصر
العمل/الترفيه : : ادارة المنتدى
المزاج : مودى رايق
نشاط العضو :
باقى ملف السمك Left_bar_bleue100 / 100100 / 100باقى ملف السمك Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 06/09/2009

باقى ملف السمك Empty
مُساهمةموضوع: رد: باقى ملف السمك   باقى ملف السمك I_icon_minitimeالسبت يناير 16, 2010 2:03 pm

ههههههههههههه
احنا اخوات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
باقى ملف السمك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
«°•.¸ :: منتديات الأصدقاء :: ¸.•°» :: ««۩ الـقـســـم الــعــام ۩»» :: .*.*. مطبخ الاصدقاء .*.*.-
انتقل الى: